sitebuilder

Hoe kan het dan een boom zo hoog is? Het lijkt een gemakkelijk te beantwoorden vraag: gewoon, omdat hij elke keer wat langer wordt. Maar zo simpel is het niet; want een boom moet water omhoog zien te krijgen naar te bladeren aan de top. En dat doet hij op een heel bijzondere manier…

home

CONTACT OVER WEET IN WEET MAGAZINE ABONNEMENT NIEUWS
Zo bijzonder zijn bomen!
Hoe kan het dan een boom zo hoog is? Het lijkt een gemakkelijk te beantwoorden vraag: gewoon, omdat hij elke keer wat langer wordt. Maar zo simpel is het niet; want een boom moet water omhoog zien te krijgen naar te bladeren aan de top. En dat doet hij op een heel bijzondere manier…  
Ruben Jorritsma over de historische opstanding van Jezus
Weet Magazine-redacteur Ruben Jorritsma schreef al eens een artikel over de historisch betrouwbare feiten die de opstanding van Jezus uit de dood aannemelijk maken. Tijdens het Geloof jij het?-congres hield hij hierover een presentatie. 
Japanners kweken vijfhoekige sinaasappel
Een groep Japanse kwekers is erin geslaagd om een vijfhoekige sinaasappel te kweken. Deze marketingstunt voor de sinaasappelsoort Iyokan is mogelijk gemaakt door in de laatste groeifase de vrucht te omhullen in een vijfhoekig kartonnen doosje. Geen genetische aanpassing dus... 
CT-scanner uitgepakt
Misschien is er wel eens een CT- of, beter gezegd, MRI-scan van je gemaakt? Liggend verdween je dan in een zoemende buis. Het resultaat? Een helder beeld van het gescande lichaamsdeel, verdeeld in ‘dunne plakjes’, en een gepeperde rekening. 
Uit Weet Magazine: Vier jaar na de olieramp
Vier jaar geleden was de blow-out in de Golf van Mexico. Wie herinnert zich die ramp op BP’s boorplatform Deepwater Horizon niet? Maandenlang spoot er, uit de oce- aanbodem, olie in zee. Inmiddels is het wateroppervlak schoon. Als je nu – vier jaar na dato – op de rampplek komt, lijkt er niets aan de hand. Maar dat is schijn.  
Uit Weet Magazine: Toren van Babel – het hoogste gebouw ooit?!
Een bekende Bijbelgeschiedenis vertelt hoe de mensheid na de zondvloed een toren wilde bouwen die tot aan de hemel reikte: de toren van Babel. Velen doen dit af als een mythe. Men zou duizenden jaren geleden nooit een wolkenkrabber hebben kunnen bouwen... 
Meld een nieuwe abonnee aan en bezoek GRATIS de Ark van Noach!
Ben jij abonnee van Weet Magazine en ken jij mensen die ook abonnee willen worden? Meld hen dan aan en ontvang twee kaarten voor de Ark van Noach in Dordrecht.  
Het rondste object ter wereld
Australische wetenschappers van het Avocrado-project zijn erin geslaagd om het rondste object ter wereld te maken. De bol is gemaakt van silicium ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro. Duizenden manuren zijn gespendeerd om dit materiaal in een zo perfect mogelijke ronde vorm te krijgen. 
Brein rokers abnormaal
Hoewel de antirooklobby stevig aan de weg timmert rookt een groot deel van de Nederlandse bevolking nog steeds. Ze doen dat ondanks dat iedereen weet dat roken slecht voor het lichaam is. Hoe dat kan? 
| More


 
Weet Magazine | Utrecht
ga naar http://www.facebook.com/Weetmagazine