sitebuilder

Drieënhalf jaar geleden, op 11 maart 2011, was de tsunami bij Fukushima in Japan. Dit veroorzaakte enorme veranderingen op de zeebodem. Gelukkig is de veerkracht van de natuur verbazingwekkend groot. Het dierenleven zag er op de zwaarst getroffen plaatsen binnen vijf maanden weer gezond uit!

home

CONTACT OVER WEET IN WEET MAGAZINE ABONNEMENT NIEUWS
Fukushima kreeg dierenleven niet klein
Drieënhalf jaar geleden, op 11 maart 2011, was de tsunami bij Fukushima in Japan. Dit veroorzaakte enorme veranderingen op de zeebodem. Gelukkig is de veerkracht van de natuur verbazingwekkend groot. Het dierenleven zag er op de zwaarst getroffen plaatsen binnen vijf maanden weer gezond uit! 
Relatie kapot door dwangmatig surfen
“Langer doorgaan op internet dan je van plan was. Slaap missen omdat je nog even online wilt blijven. Liever surfen dan met iemand iets te gaan doen. Onrustig zijn als er geen internet is. Het zijn allemaal symptomen van dwangmatig internetgebruik.”  
Dit weekend veel vallende sterren
Morgen en overmorgen kun je veel vallende sterren aan de hemel zien. Het moet dan wel onbewolkt zijn. Deze meteoren horen bij de Geminiden-meteorenzwerm die op zondag zijn hoogtepunt bereikt. Enkele tientallen vallende sterren per uur is geen uitzondering. 
Schip van Columbus gevonden?
Al jarenlang zoekt men naar de restanten van Columbus' schip, de Santa Maria. Mogelijk zijn ze nu gevonden. Of het hier echt gaat om het schip van Columbus moet overigens nog uit verder onderzoek blijken. 
Antiek leesvoer online gezet
Met de komst van internet is de wereld er een stuk eenvoudiger op geworden. Je kunt eeuwenoude boeken met een paar muisklikken op je computerscherm ‘toveren’. Google timmert hard aan de weg en gaat binnenkort 100.000 antieke werken digitaliseren uit de bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. 
Uit Weet Magazine: Topjagers onder water
Haaien staan bekend als ontzagwekkende rovers. Van plankton tot zeehond: weinig ontsnapt aan hun aandacht. Ze spreken enorm tot de verbeelding. Maar waarom is de haai zo’n goede jager? 
Uit Weet Magazine: Grootste fort van Europa valt binnen half uur
Eben-Emael was Europa’s grootste en sterkste fort, maar ook dat wist in de Tweede Wereldoorlog geen stand te houden. In een half uur was het gebeurd. De verovering is spannend genoeg voor een thriller!  
Loop rechtop en voel je blijer!
Loop rechtop en voel je blijer! Je stemming heeft invloed op de manier waarop je loopt. Wanneer je verdrietig bent zul je vaak relatief kleine en langzame stapjes nemen. En als je boos bent zul je vaker met grote passen stampvoetend door het huis gaan. Maar nu blijkt dat het ook andersom geldt.  
5 redenen waarom koude douches goed voor je zijn
Iedereen heeft het – gewenst of ongewenst – weleens meegemaakt: een ijskoude douche. Ook in veel oude culturen (zoals bij de Grieken, Romeinen, Japanners en de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika) hebben koude douches of duiken een plaats in de rituelen. En het is waar: door een koude douche te nemen voel je je fris en wakker. Toch zijn er nog meer redenen om de kou te trotseren. Hier de vijf belangrijkste. 
| More


 
Weet Magazine | Houten
ga naar http://www.facebook.com/Weetmagazine