sitebuilder

Weet-medewerker bioloog Ben Hobrink vertelt over het voorbeeld van de herkauwende haas, beschreven in het Bijbelboek Leviticus. Hobrink laat zien dat de Bijbel kennis bevat die zijn tijd ver vooruit was… en dat heeft natuurlijk een reden!

home

CONTACT OVER WEET IN WEET MAGAZINE ABONNEMENT NIEUWS
Ben Hobrink: “Herkauwende haas geen blunder maar een biologisch wonder!
Weet-medewerker bioloog Ben Hobrink vertelt over het voorbeeld van de herkauwende haas, beschreven in het Bijbelboek Leviticus. Hobrink laat zien dat de Bijbel kennis bevat die zijn tijd ver vooruit was… en dat heeft natuurlijk een reden!  
Bewezen: echo voor vader een belangrijk moment
Als je zelf vader bent, zal het volgende studieresultaat je waarschijnlijk niet verrassen: de 20-wekenecho is voor de man een belangrijk moment, met het oog op de binding.  
Snelste op afstand bestuurbare modelauto ter wereld
Sommige mensen raken nooit uitgespeeld met op afstand bestuurbare auto’s. Neem bijvoorbeeld Ford-werknemer Nic Case. Hij ontwierp een voertuig van vierenhalve kilogram, dat een snelheid van 300 km/uur kan bereiken. 
Sport op je 20-ste, denk sneller op je 40-ste
Al eerder toonde onderzoek aan dat bewegen goed is voor je hersenen. In de strijd tegen dementie is een gezonde leefstijl met voldoende beweging eveneens een beproefd middel. En nu blijkt ook dat sporten tussen je 20-ste en 30-ste levensjaar je hersenfunctie twintig jaar later kan verbeteren! 
Laad je telefoon op in 30 seconden
De eerste mobiele telefoons hoefde je lang zo vaak niet op te laden als huidige smartphones. Wat dat betreft kun je weemoedig aan die goede oude tijd terugdenken, want opladen is best lastig. Gelukkig is er een oplossing voorhanden: met de telefoonlader van StoreDot... 
Een blije werknemer is een productieve werknemer
Je kent het wel: je zit even wat minder lekker in je vel, je hebt zorgen, en je merkt dat er vervolgens minder werk uit je handen komt dan wanneer je je opgewekt voelt. Dat effect is nu ook wetenschappelijk bewezen. Voor een werkgever is het dus belangrijk om ervoor te zorgen dat zijn werknemers zo lekker mogelijk in hun vel zitten. 
Bestuur je pc met je smartphone of tablet
Het kan weleens gebeuren: je moet iets zoeken op je computer, maar je bent niet thuis. Of je hebt de hulp nodig van iemand die veel van computers weet, maar hij is niet in de buurt. Er zijn al langere tijd programma’s op de markt waarmee je op afstand toegang kunt krijgen tot je pc. TeamViewer is daarvan de bekendste. 
Leeuwen: vroeger en nu
Niet zo lang geleden kwam de leeuw in vrijwel heel Afrika en in grote delen van zuidelijk Europa en Azië voor. Tegenwoordig is zijn leefgebied extreem teruggebracht. Dat is niet zo verwonderlijk. De laatste eeuw is het aantal leeuwen in het wild iedere twintig jaar met 20% tot 50% gedaald. 
De snelste manier om een appel te schillen
Veel appeltjes te schillen? Dan is deze vondst van de Nederlandse chef-kok Jasper van Ramshorst misschien iets voor je. Van Ramshorst laat met behulp van een boor en een dunschiller zien hoe hij supersnel een schaal vol appels van de schil ontdoet.  
| More


 
Weet Magazine | Utrecht
ga naar http://www.facebook.com/Weetmagazine