sitebuilder

Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen, het Universitair Medisch Centrum Groningen, het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad en de Universiteit Utrecht zijn er in geslaagd een nieuw, verbeterd en veilig vaccin te ontwikkelen tegen de vogelgriep. Het middel is geschikt voor grootschalige vaccinatie van pluimvee.

home

CONTACT OVER WEET IN WEET MAGAZINE ABONNEMENT NIEUWS
Nieuw vaccin tegen vogelgriep
Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen, het Universitair Medisch Centrum Groningen, het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad en de Universiteit Utrecht zijn er in geslaagd een nieuw, verbeterd en veilig vaccin te ontwikkelen tegen de vogelgriep. Het middel is geschikt voor grootschalige vaccinatie van pluimvee. 
Bizarre dino gevonden
In de jaren 60 van de vorige eeuw werden twee enorme dino-armen gevonden. Ze waren 2,40 meter lang en hadden enorme klauwen. Nu, een halve eeuw later, is de rest van het beestje gevonden, en de voorarmen lijken goed bij de rest van deze bizarre dino te passen. 
Hersentumor wordt steeds beter begrepen
Mensen met een hersentumor vragen zich vaak af hoe lang ze nog te leven hebben. Voor patiënten met een laaggradige gliale hersentumor is een nauwkeurig antwoord moeilijk te geven: tussen de 2 en 30 jaar. Gelukkig kan dit straks, dankzij nieuw genetisch onderzoek door Nederlandse onderzoekers, veel beter worden voorspeld. 
"Jongens gaan in rap tempo ten onder"
“Jongens zijn in rap tempo ten onder aan het gaan. Ze hebben vijf keer zo vaak ADHD als vrouwen, vallen 30% vaker uit van school en worden sociaal en seksueel weggevaagd door vrouwen”, zegt beroemd psycholoog Philip Zimbardo. Hij luidt de noodklok over het jongensprobleem, en wijst daarvoor twee oorzaken aan: gameverslaving en pornografie. 
Gaan schepping en evolutie samen?
Twee medewerkers van Weet Magazine leggen uit waarom zij het niet eens zijn met de stelling: 'Schepping en evolutie gaan prima samen'. In het RD mocht hoofdredacteur Jan Rein de Wit zijn visie geven, bij Groot Nieuws Radio sprak redacteur Gert-Jan van Heugten. Deze radio-omroep peilde ook hoeveel luisteraars het met de stelling eens waren. Maar liefst 81% antwoordde dat evolutie en schepping niet samen kunnen gaan! 
Geboeid door lariekoek
Sommige experimenten zijn vreemd, maar nog net op het randje. Zo was er eens een acteur die heel overtuigend sprak voor een zaal met psychiaters. Hij kraamde onzin uit, maar iedereen bleef geboeid luisteren en was onder de indruk. Hoe kon dat? 
Top 10 oudste familiebedrijven
Familiebedrijven hebben de tand des tijds al eeuwenlang doorstaan. Professor William O'Hara, gespecialiseerd in dit onderwerp, schreef er een boek over: Centuries of Success. Hierin stelde hij een lijst samen van meest succesvolle familiebedrijven, waarvan hieronder de top 10 wordt getoond. Met drie eervolle vermeldingen van Nederlandse bedrijven, die op de 45-ste en 57-ste plek eindigden! 
Aziatisch lieveheersbeestje is helemaal niet zo lief...
Ooit is het veelkleurige Aziatisch lieveheersbeestje naar Europa gehaald om bladluizen te verdelgen. Maar het beestje gaat veel grondiger te werk dan gedacht. Inmiddels heeft hij zich ontpopt tot een agressieveling die het gewone lieveheersbeestje, dat al veel langer in Europa leefde, een kopje kleiner maakt. 
Supersnelle qubit brengt kwantumcomputer stap dichterbij
Een van de grootste wetenschappelijke uitdagingen van deze eeuw is de realisatie van een kwantumcomputer. De bouwsteen van zo’n computer is de kwantumbit (qubit). Onderzoekers van de University of New South Wales in Sydney hebben zo’n kwantumbit in silicium gemaakt. Hij levert recordprestaties en zet daarmee de nieuwe standaard. 
| More


 
Weet Magazine | Houten
ga naar http://www.facebook.com/Weetmagazine