sitebuilder

Terug van weggeweest: Het Weet Magazine Test-Lab® Dit maal op de Wegwijsbeurs in Rotterdam.

home

CONTACT OVER WEET IN WEET MAGAZINE ABONNEMENT NIEUWS
Bezoek het Weet Magazine Test-lab® op de Wegwijs
Terug van weggeweest: Het Weet Magazine Test-Lab® Dit maal op de Wegwijsbeurs in Rotterdam.  
Wat is het vervelendste geluid ter wereld?
Een alarmklok? Een schrapend geluid van nagels op een schoolbord? Krijsende kinderen? Hoewel ze onprettig klinken, zijn het niet de allervervelendste geluiden die bestaan. Het geluid van een mes over een glazen fles is namelijk nog veel meer tenenkrommend. Dat laat onderzoek met behulp van MRI-scans zien. 
Ging de dino mee op de ark?
Christenen geloven dat er een zondvloed is geweest. De 'stamhouders' van de dieren die je nu om je heen ziet, hebben dan op de ark van Noach gezeten. Waren daar ook dino's bij? 
Waarom krijgen we kippenvel?
Waarom krijgen mensen kippenvel? Je stapt onder de douche vandaan, je voeten raken de koude vloer en het gebeurt: je krijgt kippenvel. Je haren staan recht overeind. Je huid lijkt op die van een geplukte kip. Hetzelfde gebeurt wanneer je wordt overvallen door emoties, bijvoorbeeld tijdens het luisteren naar indrukwekkende muziek. Maar hoe wordt kippenvel eigenlijk veroorzaakt? En wat is het nut ervan? 
Hoe oud is een diamant?
Velen zeggen dat diamanten héél oud zijn en dat ze ontstaan zijn in het tijdperk Precambrium (4,6 miljard tot 542 miljoen jaar geleden). In het RATE-project, wat staat voor 'Radioisotopes and the Age of The Earth', hebben geologen de handen ineengeslagen om te zien in hoeverre deze jaartallen kloppen. Hieruit blijkt dat er nogal wat haken en ogen aan C14-datering zitten. 
Hoeveel geuren kun je ruiken?
Sinds de jaren twintig in de vorige eeuw dacht men dat mensen tienduizend geuren konden onderscheiden. Het was een schatting die niet gebaseerd was op onderzoek. Wetenschappers van het Howard Hughes Medical Institute hielden het menselijk reukvermogen onlangs onder de loep. En wat blijkt? Je kunt veel meer met je neus. 
Is er bewijs voor de zondvloed?
De meeste fossielen zijn afkomstig van dieren en planten die ooit op de zeebodem leefden en daarna op de continenten zijn gegooid. Die afzettingen zijn in overweldigende hoeveelheden op het land te vinden. Dat schreeuwt om een verklaring. Een wereldwijde zondvloed bijvoorbeeld. Er valt heel wat voor zo'n megacatastrofe te zeggen... 
Waarom dragen chirurgen een groene jas?
Er zijn diverse redenen waarom chirurgen tegenwoordig groene kleding dragen. De eerste is vrij logisch, bloedvlekken zie je minder goed op de kleur groen (of blauw) dan op een witte kleur. Maar er zijn meer redenen. 
Welk dier is het dodelijkst?
Een leeuw, een beer of een haai? Als je aan die dieren denkt, mis je de allergevaarlijkste: de mug! Jaarlijks zorgt dit beestje voor 725.000 doden, zo laat de stichting van Bill Gates zien in de onderstaande infographic.  
| More


 
Weet Magazine | Houten
ga naar http://www.facebook.com/Weetmagazine