sitebuilder

De voordelen van meertaligheid komen vaak in het nieuws. Onderzoekers zijn nog lang niet klaar met het onderzoeken van meertaligheid. Ook nu komt er weer een nieuw voordeel boven tafel.

home

CONTACT OVER WEET IN WEET MAGAZINE ABONNEMENT NIEUWS
Jong of oud: leer een tweede taal!
De voordelen van meertaligheid komen vaak in het nieuws. Onderzoekers zijn nog lang niet klaar met het onderzoeken van meertaligheid. Ook nu komt er weer een nieuw voordeel boven tafel.  
Gouden getallen
Zouden getallen een rol spelen in de natuur? Voor een antwoord op die vraag kom je uit bij een bekende rij getallen: de rij van Fibonacci. Die bestaat uit de cijfers 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89 enzovoort.  
De wereld zien door vogelogen
Heb je altijd al graag willen vliegen als een vogel? Met Oculus FPV kun je ervaren hoe het is om een vogel te zijn. Onderzoekers aan de Norwegian University of Science and Technology hebben de afgelopen jaren niet stilgezeten. Ze ontwierpen de Oculus FPV. Met deze uitvinding kun je ervaren hoe het is om een vogel te zijn 
Verhuizing Christelijke Tijdschriften
Christelijke Tijdschriften is verhuisd! We zijn vanaf deze week te vinden op Loodsboot 8, 3991CJ in Houten. Momenteel zijn er nog een paar problemen met de telefoonlijnen, we hopen deze snel te hebben opgelost.  
Wonen in een vliegtuig
Waarom zou je iets weggooien wat nog jaren meekan? Dat moet ook Bruce Campbell hebben gedacht toen hij een gepensioneerd verkeersvliegtuig, een Boeing 727, liet ombouwen tot een huis met elektriciteit en stromend water. 
Print je pannenkoek
Pannenkoeken zijn voor velen een lekkernij, maar het maken ervan neemt veel tijd in beslag. Ontwerpers hebben hier een oplossing voor gevonden: de PancakeBot.  
Telefoon leeg? Ga fietsen!
Als je veel reist, zal het je bekend voorkomen: de batterij van je smartphone is weer eens leeg. Op vliegveld Schiphol heeft men daar een leuke en sportieve oplossing voor gevonden. Bij de We-Bike in Terminal 1 kun je namelijk de accu van je smartphone zelf opladen. 
Eet gezond, word demitariër
Verschillende onderzoekers hebben aangetoond dat veel vlees eten niet goed is voor het milieu en voor je gezondheid. Van de weeromstuit hoef je niet gelijk vegetariër te worden. Er is ook een tussenweg. En voor mensen die deze weg bewandelen, bedacht Mark Sutton een naam: demitariërs. Zij halveren hun vleesconsumptie.  
Glazen kolom draagt gebouw
Betonnen zuilen in gebouwen zijn nodig. Ze geven sterkte aan het plafond en dragen bovenliggende verdiepingen. Maar erg mooi is zo’n zuil niet. Ingenieursbureau ABT bedacht daarom een mooi alternatief: een kolom van glas. 
| More


 
Weet Magazine | Houten
ga naar http://www.facebook.com/Weetmagazine