sitebuilder

Heerlijk, die zomervakantie. Benen strekken, genieten in je hangmat, op het strand, in de tuin of rondtrekkend. Weet Magazine heeft tien handige uitvindingen op een rijtje gezet waar iedere vakantievierder iets aan heeft.

home

CONTACT OVER WEET IN WEET MAGAZINE ABONNEMENT NIEUWS
Uit Weet Magazine: Water van de zondvloed gevonden?
De aarde was ooit helemaal bedekt met water, meldt het Bijbelboek Genesis. Zelfs de hoogste bergtoppen verdwenen onder de golven. ‘Onzin’, zeggen critici. ‘Op aarde is véél te weinig water om dat voor elkaar te krijgen.’ Wie heeft gelijk? Recente studieresultaten zijn in het voordeel van de Bijbel.  
Uit Weet Magazine: Kernfusie als duurzame energie
De zon brandt altijd. Het is een onuitputtelijke bron van warmte. Iedere seconde produceert de zon 2000 keer de hoeveelheid energie die de wereldbevolking jaarlijks verbruikt. En volgens deskundigen is er nog voor miljarden jaren brandstof in de zon aanwezig. Wat zou het mooi zijn als je een beetje daarvan op aarde zou hebben voor de energievoorziening. Kan dat? 
Fiets kwijt?
Nederland staat bekend als een fietsland. In steden en bij stations zijn overvolle fietsenrekken te vinden. Dan is het soms lastig te herinneren waar je je eigen fiets ook alweer had neergezet. Gelukkig heeft industrieel ontwerper Ruben van der Vleuten daar iets op bedacht.  
De tien 'musthaves' voor jouw vakantie!
Heerlijk, die zomervakantie. Benen strekken, genieten in je hangmat, op het strand, in de tuin of rondtrekkend. Weet Magazine heeft tien handige uitvindingen op een rijtje gezet waar iedere vakantievierder iets aan heeft. 
Weet Magazine augustus
Het augustusnummer van Weet Magazine komt volgende week uit. Dit keer in Weet Magazine: De 10 meest extreme achtbanen ter wereld – Waar bleef het water van de zondvloed? – Waarom Jezus geen ‘kopie’ van goden uit de oudheid is – De verschillen tussen man en vrouw – Vruchtwater: wat is het en waar komt het vandaan?  
Top 10 van opvallend gebruik van cola
Always Coca Cola?Een koud glas cola op een zomermiddag… wie geniet er niet van? Cola is niet voor niets uitgegroeid tot de populairste frisdrank ter wereld. Maar behalve dat het een goede dorstlesser is, kan het voor vele andere, opvallende doeleinden worden gebruikt.  
Top 10 dodelijkste dieren: Welk dier is het gevaarlijkst?
Een leeuw, een beer of een haai? Als je aan die dieren denkt, mis je de allergevaarlijkste: de mug! Jaarlijks zorgt dit beestje voor 725.000 doden, zo laat de stichting van Bill Gates zien in de onderstaande infographic.  
Tim Keller: Heeft de wetenschap religie begraven?
Wat antwoord je als mensen om je heen stellen dat wetenschap het geloof heeft ontkracht? De bekende Amerikaanse theoloog Tim Keller heeft hier een interessant antwoord op. Hij geeft aan waarom het geloof niet tegenstrijdig is met de wetenschap.  
Ben Hobrink: “Herkauwende haas geen blunder maar een biologisch wonder!
Weet-medewerker bioloog Ben Hobrink vertelt over het voorbeeld van de herkauwende haas, beschreven in het Bijbelboek Leviticus. Hobrink laat zien dat de Bijbel kennis bevat die zijn tijd ver vooruit was… en dat heeft natuurlijk een reden!  
| More


 
Weet Magazine | Utrecht
ga naar http://www.facebook.com/Weetmagazine