sitebuilder

De file ontwijken nog voordat die begint. Dat is de bedoeling van de nieuwe app ADAM. Je moet alleen nog wel even wachten. ADAM verkeert nog in een experimentele fase.

home

CONTACT OVER WEET IN WEET MAGAZINE ABONNEMENT NIEUWS
File ontwijken met ADAM
De file ontwijken nog voordat die begint. Dat is de bedoeling van de nieuwe app ADAM. Je moet alleen nog wel even wachten. ADAM verkeert nog in een experimentele fase.  
Nieuwe genen ontdekt die hersenstructuur bepalen
Wetenschappers hebben vijf nieuwe genen ontdekt die van invloed zijn op de anatomie van het brein. “Dit geeft ons belangrijke nieuwe inzichten in de oorzaken van individuele verschillen in hersenontwikkeling. Ons genoom speelt daarin een zeer prominente rol.” 
Huwelijkscrisis meestal na tiende jaar
Echtparen die na zeven jaar huwelijk denken dat ze safe zitten, hebben het mis. Een nieuwe studie wijst uit dat er meestal na het tiende jaar de klad in dreigt te komen. 
Gaat het slecht met het klimaat?
‘De aarde warmt op door onze uitstoot van het broeikasgas koolstofdioxide. Dat gaat gepaard met catastrofale gevolgen die – vroeg of laat – beslist zullen optreden wanneer we er niet in slagen onze uitstoot drastisch te verminderen. Hierover bestaat consensus onder wetenschappers…’ Veel media ver-spreiden dit geluid. Minder bekend is het totaal andere verhaal van wetenschappers die niet tot deze ‘consensus’ behoren. Wat zeggen zij? 
Veel Nederlanders geloven, alleen niet in God
Kieskompas, verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam, heeft in opdracht van dagblad Trouw een grootschalig onderzoek naar spiritualiteit en religie in Nederland uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat nog slechts 16,6% in God gelooft, terwijl veel Nederlanders een eigen spirituele wereld met nieuwe geloofsvoorstellingen hebben ontwikkeld. Iets meer dan een kwart van de Nederlanders (26,6%) gelooft in het bestaan van een hogere macht of kracht en meer dan 40% ziet zich als een spiritueel mens.  
Museumtopstuk in je woonkamer
Het Metropolitan Museum in New York deed het al: 3D-modellen beschikbaar stellen van museumstukken zodat je ze thuis zelf kunt namaken met een 3D-printer. Het British Museum in Londen biedt deze dienst nu ook aan! 
Gamen? Niets voor vrouwen...
De meeste mensen associëren gamen meer met mannen dan met vrouwen. Het gevolg is dat vrouwen denken dat ze in games minder goed presteren als hun tegenspeler een man is. Dat blijkt uit Belgisch onderzoek. 
Stamcellen voortaan winnen uit huidcellen
De moleculaire code voor de herprogrammering van huidcellen naar stamcellen is gekraakt. Uit stamcellen kunnen andere gespecialiseerde cellen groeien, zoals hartspier- of kraakbeencellen. Stamcellen worden nu nog uit het beenmerg of bloed van donors gehaald. Dat zou dankzij deze vondst overbodig zijn omdat je evengoed huidcellen kunt gebruiken.  
Waarom trekken vogels naar het koude noorden?
Waarom vogels grote afstanden afleggen naar hun broedgebied in noordelijke streken is nog lang niet opgehelderd. Geopperd is dat de ze profiteren van het langere daglicht, of dat er in het noorden minder roofdieren zijn. Een nieuwe verklaring is dat de vogels op hun immuunsysteem bezuinigen. 
| More


 
Weet Magazine | Houten
ga naar http://www.facebook.com/Weetmagazine